Com contrarestar els sintomes d’un sòl pelvià feble

Ets dona i tens petites pèrdues d’orina quan rius o esternudes?
Tens la sensació que has d’anar moltes vegades a orinar, fins i tot a la nit?
No ets capaç de contraure voluntàriament els músculs del teu sòl pelvià i no ets conscient d’on són i com es contrauen?
Has tingut fills?

El sòl pelvià de la dona és vulnerable i fràgil i rep constantment una força hiperpressiva pel fet que suporta el pes de les vísceres i la pressió pels esforços quotidians com ara riure, carregar pes, fer abdominals, etc.

Si li afegim un embaràs, o més d’un, ens trobarem amb tota seguretat davant un sòl pelvià distès i feble, agreujat per factors com l’edat, la menopausa o l’esport intens.

La conseqüència més visible i molesta d’aquest procés és la incontinència urinària, de major o menor gravetat, algun dolor o altres trastorns. Encara que notis cap símptoma palpable, sí que pots tenir una debilitat muscular important.

La fisioteràpia entrena la musculatura del sòl pelvià de manera que et fa prendre consciència de la teva musculatura perineal i t’ensenya a utilitzar el teu perineu òptimament, contrarestant les forces hiperpressivas i prevenint les disfuncions.

Per a això utilitzem tècniques de reforç muscular selectiu, la reeducació d’hàbits, la electroteràpia i la GAHP (gimnàstica abdominal hipopressiva).

Si vols millorar la força del teu sòl pelvià a Pilam Pilates et podem ajudar. Truca i demana una consulta de fisioteràpia del sòl pelvià.